Over mij

Mijn naam is Ellen Hanssen van Uden. Ik ben geboren in 1968, getrouwd, moeder van twee jongens en woon in Stein (L).

Vanuit zowel professionele als persoonlijke achtergrond heb ik de impact ervaren die een verlies- en rouwsituatie kan hebben. Het leven na een rouwproces wordt nooit meer hetzelfde als voorheen, het is een intens en grillig proces dat veel van je vraagt. Goed kunnen rouwen en in staat zijn om met pijn en verdriet om te gaan is heel belangrijk voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Mijn hart volgend en bewust van het belang van passende en persoonlijke ondersteuning in een rouwproces, besloot ik mijn eigen praktijk voor psychosociale hulpverlening te starten die gericht is op alle voorkomende vormen van verlies en levensvragen.

Ik ondersteun je bij het anders leren vasthouden van verlies en sluit daarbij aan op wat jij op dat moment nodig hebt. Het verlies wegnemen kan ik niet, maar met behulp van verliesbegeleiding ben je in staat je leven weer op te pakken en het verlies een plek te geven in je leven. Hierbij staat de wisselwerking tussen gevoelens, gedrag en gedachten centraal en onderzoek je samen met mij op welke manier je inzicht krijgt in jezelf en de situatie.

Ik ben post-hbo gecertificeerd als verlies-en rouwbegeleider en psychosociale hulpverlening. Daarnaast heb ik diverse geaccrediteerde opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van coaching, counseling, nlp, mindfulness, kmi, casemanagement en hypnotherapie.

Verder heb ik jarenlang gewerkt in de zorg. Eerst als ziekenverzorgende, later als verpleegkundige, verpleegkundig praktijkdocent en docent gezondheidszorg & welzijn.