Over mij

Mijn naam is Ellen Hanssen van Uden. Ik ben geboren in 1968, getrouwd, moeder van twee jongens en woon in Stein (L).

Vanuit zowel professionele als persoonlijke achtergrond heb ik de impact ervaren die een verlies- en rouwsituatie kan hebben. Het leven na een rouwproces wordt nooit meer hetzelfde als voorheen, het is een intens en grillig proces dat veel van je vraagt. Goed kunnen rouwen en in staat zijn om met pijn en verdriet om te gaan is heel belangrijk voor je emotionele gezondheid. Mijn hart volgend en bewust van het belang van passende en persoonlijke ondersteuning in een rouwproces, besloot ik mijn eigen praktijk voor psychosociale therapie te starten die gericht is op verlies-en rouwbegeleiding. 

Ik ben post-hbo gecertificeerd als verlies-en rouwbegeleider. Daarnaast heb ik diverse geaccrediteerde opleidingen en trainingen gevolgd zoals o.a. traumacoaching, depressiecoaching, (wandel) coaching, hypnotherapie, casemanagement en nlp (een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering)

Ik heb jarenlang in de zorg gewerkt, eerst als ziekenverzorgende, later als verpleegkundige en verpleegkundig praktijkdocent.