AVG

Privacyverklaring (AVG)

De AVG, (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is een nieuwe Europese wetgeving. Hij is op 24 mei 2016 in werking getreden, maar vanwege een implementatieperiode van twee jaar is deze wet pas van toepassing vanaf 25 mei 2018.

 

Privacy Verklaring ‘Het Rouwkompas’, Praktijk voor Verlies- en rouwbegeleiding te Stein.


Contactgegevens:

Website: www.rouwkompas.nl

E-mail: info@rouwkompas.nl

Praktijkadres: Suttnerstraat 9, 6171 NM  Stein

Telefoonnummer: 06-13509607

 

Persoonsgegevens die worden verwerkt:

Het Rouwkompas, Praktijk voor Verlies-en rouwbegeleiding verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat u deze zelf aan mij verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk rondom de ondersteuning van cliënten.

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • BSN

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die worden verwerkt:

Het Rouwkompas, Praktijk voor Verlies- en rouwbegeleiding  verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens:

  • Gezondheid
  • Gegevens van personen jonger dan 16 jaar
    Mijn website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouder (s) of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad u als ouder(s) of voogd dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van uw kind, om zo te voorkomen dat er gegevens over u kind verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over uw kind, neem dan contact met mij op via e-mail, dan verwijder ik deze informatie.
  • Burgerservicenummer (BSN)

 

Doel en verwerking persoonsgegevens:

Het Rouwkompas, Praktijk voor Verlies-en rouwbegeleiding verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van de betaling.
  • Om u telefonisch of via e- mail te kunnen benaderen indien dit nodig is om mijn dienstverlening uit te kunnen voeren.
  • Om u te informeren over wijzigingen van mijn diensten.
  • Om een dossier of verslag te kunnen vormen over u als cliënt

 

 Computerprogramma’s of systemen:

Het Rouwkompas, Praktijk voor Verlies- en rouwbegeleiding gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

  • Outlook en email-verwerking

Met als doel de communicatie te laten verlopen tussen de cliënt en hun wettelijke vertegenwoordiging alsmede betrokken hulpverlening waarover een ieder is geïnformeerd. Cliënten ontvangen middels dit systeem e-mails en email adressen zijn opgeslagen in outlook.

  • Digitale Factuur administratiesysteem/boekhoudsysteem, met als doel de facturatie te verwerken.

Bewaartermijn:

Het Rouwkompas, Praktijk voor Verlies-en rouwverwerking bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Ik hanteer de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

  • Voor- en achternaam (minimaal 5 en maximaal 15 jaar)
  • Geslacht (minimaal 5 en maximaal 15 jaar)
  • Geboortedatum (minimaal 5 en maximaal 15 jaar)
  • Geboorteplaats (minimaal 5 en maximaal 15 jaar)
  • Adresgegevens (minimaal 5 en maximaal 15 jaar)
  • Telefoonnummer (minimaal 5 en maximaal 15 jaar)r
  • E-mailadres (minimaal 5 en maximaal 15 jaar)
  • Dossieropbouw (minimaal 5 en maximaal 15 jaar)

 

De reden van deze bewaartermijn is dat een dossier opnieuw geopend kan worden binnen de gestelde 5 tot 15 jaar.

Delen Gegevens:

Het Rouwkompas, praktijk voor Verlies -en rouwbegeleiding, deelt geen gegevens aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Daarnaast verstrekt ‘Het rouwkompas’, Praktijk voor Verlies-en rouwbegeleiding, alleen persoonsgegevens aan derden met uw toestemming.

  1. Professionals/zorgverleners, doel: overleg mogelijk maken over cliënt
  2. Professionals/zorgverleners, doel: mogelijkheid voor verwijzing
  3. Huisarts, doel: volledigheid dossier huisarts
  4. School, doel: overleg mogelijk maken over cliënt
  5. Boekhouder, doel: verwerking facturatie en boekhouding

Cookies:
Het Rouwkompas, Praktijk voor Verlies- en rouwbegeleiding gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen:

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te laten verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ‘Het Rouwkompas’, Praktijk voor Verlies-en rouwbegeleiding en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij mij een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens waarover ik van u beschik, in een computerbestand naar u of een ander door u genoemde organisatie te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar: info@rouwkompas.nl

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vraag ik u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze een kopie van uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, uiterlijk binnen vier weken, op uw verzoek.

Het Rouwkompas, Praktijk voor Verlies-en rouwbegeleiding wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

 

Beveiliging persoonsgegevens:

Het Rouwkompas, Praktijk voor Verlies-en rouwbegeleiding neemt de bescherming van uw gegevens uiterst serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via: info@rouwkompas.nl