Verlies van een dierbare

 

Je verloor een dierbare en nu?

Je voelt je somber, ontredderd en intens verdrietig.

Je voelt je erg vermoeid en futloos.

Je ziet de zin en betekenis van het leven niet meer.

Je weg is oneindig lang, pijnlijk en moeilijk.

Je hebt het gevoel niet meer in je eigen kracht te staan.

Je bent je amper bewust van alles en iedereen om je heen.

Je weet niet meer hoe de draad weer op te pakken.

Je hebt het gevoel nooit meer geluk en vreugde te zullen ervaren.

 

Verlies hoort bij het leven, toch zijn we er nooit op voorbereid wanneer een dierbare sterft. Zelfs niet als je het al van tevoren wist. Als iemand sterft, sterft er ook iets in de nabestaanden. Het afscheid betekent verdriet en pijn. Maar het betekent ook liefde en dankbaarheid voor alles wat deze dierbare voor jou betekend heeft. Het omgaan met verlies, het rouwen, doen we allemaal op ons eigen manier en in ons eigen tempo, alleen of met steun van naasten. Wanneer je een dierbare die vol in het leven staat verliest en je met veel vragen wordt geconfronteerd, kan dat kan heel erg zwaar op je drukken.

Wil jij vertellen hoe je je voelt en wat je werkelijk doormaakt? Ben je op zoek naar meer (innerlijke) rust, zelfvertrouwen, (veer)kracht? Wil je weer grip op je leven krijgen? Hoop je opnieuw levensmoed, betekenis en levensvreugde terug te kunnen vinden en ervaren? Vraag je je af of dat wel mogelijk is? En waar en hoe dan te beginnen?

Dan ben je nu op de juiste plek, ik luister graag naar jouw verhaal. Ik kan je verlies niet ongedaan maken en het gemis zal niet verdwijnen. Wel kan ik je ondersteunen bij het proces om het verdriet een plek te geven in je leven en je leren te vertrouwen op je eigen kracht. Zodat je je leven opnieuw richting kunt geven en hierin ook uiteindelijk weer zin, betekenis en levensvreugde kan ervaren. Want ondanks alle ellende en het verdriet blijft het leven toch de moeite waard.

 

Voel je welkom, ik ben er graag voor je!