Verlies van gezondheid

Als je geconfronteerd wordt met een (chronische) ziekte kan dit een enorme impact op je leven hebben. Niet alleen op lichamelijk gebied, maar vooral ook op psychisch, sociaal en maatschappelijk vlak.

Het kan je gevoel van eigenwaarde en rechtvaardigheid aantasten en je beleving over de toekomst veranderen. Een periode vol ongeloof en onzekerheid breekt aan en het kan zomaar zijn dat je het gevoel hebt de controle over je lijf en het vertrouwen in het leven kwijt te raken. Je zult afscheid moeten nemen van een deel van je leven dat niet meer terug zal komen. Dat kan een moeilijk te verteren gevoel van afscheid en verlies oproepen.

Misschien heb je beperkingen aan je ziekte overgehouden en ben je niet meer in staat te doen wat je voorheen wel kon. Mogelijk ervaar je dat je minder energie hebt of dat er sprake is van concentratiestoornissen. Je ontkomt er niet aan om zo nodig hulp te vragen, ook al is dat misschien iets wat je tot nu toe nooit graag gedaan hebt. Daarnaast kun je te maken krijgen met allerhande gevoelens zoals boosheid, opstandigheid, onzekerheid, schuldgevoelens, schaamte en verdriet.

Stabiele en instabiele periodes wisselen elkaar af. Het is belangrijk dat je durft toe te geven dat je ziek bent, kunt accepteren dat je niet meer alles kan wat je zou willen en dat je jezelf niet minder waard voelt vanwege je ziek zijn.

Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Wil je op een andere manier leren kijken naar je eigen mogelijkheden, zodat je nieuwe kansen kunt creëren, weer kunt beslissen over je eigen toekomst en de zin van het leven weer kunt ervaren? Dan help ik je graag, mijn begeleiding is individueel en richt zich vooral op wat wél mogelijk is!

Klik hier om naar het contactformulier te gaan en een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek.