Verlies van werk

De impact van baanverlies wordt vaak nog onderschat. Mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, vertonen vaak reacties die sterk lijken op rouw.

Heb je je baan verloren na ziekte, ben je na een lang dienstverband opeens ontslagen of weg gereorganiseerd, dan heeft dit meestal een enorme impact op jezelf, je leven en op je directe omgeving.

Ben je boos, gefrustreerd, verbitterd of teleurgesteld? Voel je intens verdriet, schuld of schaamte en heb je het gevoel dat het leven niet meer zinvol is? Of was je werk zelfs je passie en denk je nooit meer een tweede passie te kunnen vinden?

Je bent niet de enige die met emoties en vragen worstelt. De ruimte om de emotionele kant van baanverlies te bespreken blijkt vaak helaas beperkt of te ontbreken. Dat kan zowel fysieke klachten als mentale stress geven. Met name boosheid, schuld en schaamte zijn hardnekkige emoties, die niet zomaar verdwijnen. De mate waarin je door een rouwproces gaat na het verlies van je baan, hangt af van de manier van hechting aan het werk.

Het is belangrijk om je emoties te durven voelen. Als je je eenmaal bewust bent van je gevoelens van verlies kun je afscheid nemen van het oude werk en het leven dat daarbij hoorde. Het opbouwen van een nieuw leven met ander (vrijwilligers) werk kan dan beginnen.

‘Je moet het in het leven weliswaar zelf doen, maar het hoeft niet alleen.’

Psycholoog en onderzoeker Janske van Eersel deed onderzoek naar de gevolgen van baanverlies. Ze ontwikkelde een gevalideerd instrument dat helpt om te bepalen in hoeverre mensen vastlopen in rouw na baanverlies. Dit instrument is de ‘WerkVerliesLijst’.
In mijn praktijk maak ik gebruik van dit instrument. Aan de hand hiervan kunnen gerichte interventies worden ingezet om rouwklachten te reduceren.

Ik begeleid je graag op weg naar een nieuw betekenisvol leven.

Klik hier om naar het contactformulier te gaan.