Psychosociale Therapie

Psychosociale therapie/hulpverlening is een professionele vorm van individuele hulpverlening, die in Nederland valt onder de complementaire zorg. Deze zorg is door zorgverzekeraars ondergebracht bij de alternatieve geneeswijzen.

Om met moeilijkheden en problemen in het dagelijks leven om te kunnen gaan is het belangrijk dat je in contact staat met je eigen beleving en met de situatie waarin je je bevindt. Echter, niet iedereen is in stressvolle situaties (nog steeds) in staat tot procesmatig functioneren. Procesmatig functioneren kan bijvoorbeeld belemmerd worden door de ontwikkeling van schaamte- en schuldgevoelens, door negatieve denkpatronen en door een gebrek -of juist overdaad aan emoties.

Het doel van psychosociale hulpverlening is om jou als cliƫnt te helpen je gevoelens vollediger te ervaren, je gedachten te verhelderen, (interpersoonlijk) gedrag effectiever te maken en je houding en perspectieven naar het leven toe te verruimen.

Het probleemoplossend en zelf genezend vermogen wordt geactiveerd. Hierdoor zal de veerkracht en kwaliteit van leven toenemen.

Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Heb je nog vragen, neem dan even vrijblijvend contact met me op.