Emotional Freedom Techniques Behandeling

Bij EFT wordt gewerkt met affirmaties en het kloppen van meridiaan punten, deze technieken werken zeer snel en effectief. Tapping, tappen, kloppen, acupressuur punten, drukpunten, er zijn vele benamingen voor het toepassen van deze krachtige techniek. Tapping wordt als term gebruikt bij het toepassen van Emotional Freedom Technique, ook wel bekend als EFT.

Stress kan vele lichamelijke, psychische en emotionele klachten veroorzaken. EFT is een veilige methode waarmee deze problemen effectief en relatief snel kunnen worden opgelost.

Trauma’s, verdriet en angsten worden opgeslagen in ons lichaam en dus ook in het energieveld en meridiaan-systeem. Door het kloppen van bepaalde acupunctuurpunten wordt het meridiaan systeem geactiveerd.

Resultaten
  • Door het ontladen van allerlei ongewenste gevoelens en emoties veranderen patronen en
    overtuigingen in positieve zin
  • Vermindering van stress en leidt tot diepere ontspanning
  • Blokkades en beperkende gedachten worden gereset
  • Het activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam
  • Het brengt het sympatisch en parasympatisch zenuwstelsel in balans
  • Helpt bij fysieke en mentale klachten
  • Maakt de energie doorstroming vrij van obstakels en onderdrukte emoties

 

Werking

EFT heeft bij het overgrote deel van de mensen effect. Het effect is afhankelijk van verschillende factoren waaronder de soort klachten en de complexiteit ervan. Als je start met EFT weet je al heel snel of het ook voor jou werkt.

Theorie en wetenschappelijk onderzoek

De theorie van de grondlegger, Gary Craig, is gebaseerd op de klassieke Oosterse geneeskunde. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat ziekte en emotionele klachten een verstoring in het energiesysteem zijn. Door het kloppen op de acupunctuurpunten wordt het energiesysteem in balans gebracht en verdwijnen de klachten. Het kloppen heeft een kalmerend effect heeft op je zenuwstelsel. Onderzoek laat zien dat tijdens en na EFT er aantoonbare fysiologische veranderingen plaatsvinden. Stresshormonen worden positief beïnvloed, verbindingen in het brein veranderen en de werking van je immuunsysteem wordt verbeterd.

Bekijk de rest van het aanbod

Rouw kan zich op veel manieren uiten. Hoe mooi en waardevol zou het voor jou zijn, als je je leven opnieuw richting kunt geven en hierin ook weer zin, betekenis en levensvreugde kunt ervaren?
Een scheiding is een moeilijke en emotionele periode, waarbij je leven vaak op zijn kop staat. En als er kinderen bij betrokken zijn, is het al helemaal moeilijk. Iedereen probeert het een plek te geven in zijn/haar leven.
Elk kind rouwt op zijn eigen manier. Als je kind zijn of haar verdriet kan uiten en het verlies uiteindelijk een plek kan geven, zal dit de groei en ontwikkeling ten goede komen.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Graag denk ik met je mee. Neem gerust vrijblijvend contact op