Verlies van gezondheid

Verlies van gezondheid

Als je geconfronteerd wordt met (chronische) ziekte kan dit een enorme impact op je leven hebben. Wie gezondheidsproblemen heeft, weet welke impact ziekte en onzekerheid hebben op je dagelijkse bestaan. Het hebben van een chronische ziekte brengt niet alleen lichamelijke klachten, maar ook psychische en sociale gevolgen met zich mee.

Misschien heb je beperkingen door je ziekte en ben je niet meer in staat om te doen wat je voorheen wel kon. Mogelijk ervaar je dat je minder energie hebt en is er sprake is van concentratiestoornissen. Daarnaast kun je te maken krijgen met allerhande gevoelens zoals boosheid, opstandigheid, onzekerheid, schuldgevoelens, schaamte en verdriet. Het kan je gevoel van eigenwaarde en rechtvaardigheid aantasten en je beleving over de toekomst veranderen.

Verlies van vertrouwen en controle

Naast de ziekte zelf speelt ook het vertrouwen in je lijf een grote rol. Wat zo vertrouwd en betrouwbaar was, laat je nu in de steek waardoor een periode van ongeloof en onzekerheid kan aanbreken. Het kan zomaar zijn dat je het gevoel hebt de controle over je lijf en het vertrouwen in het leven kwijt te raken. Je zult afscheid moeten nemen van dat deel van je leven dat niet meer komt. Dat kan een moeilijk te verteren gevoel van afscheid en verlies oproepen.

Stabiele en instabiele periodes wisselen elkaar af

Het is belangrijk dat je durft toe te geven dat je een ziekte hebt en kunt accepteren dat je niet meer alles kan wat je misschien zou willen doen. Je bent in ieder geval niet minder waard vanwege je ziekte, ook al heb je dat gevoel misschien wel soms. Het is een zoektocht naar (andere) mogelijkheden, al gaat dat niet zonder slag of stoot.

Denken in mogelijkheden

Wil je op een andere manier leren kijken naar jezelf, zodat je weer mogelijkheden ziet en weer grip op je leven krijgt? Dan help ik je graag, mijn begeleiding is individueel en richt zich vooral op wat wél mogelijk is!

Belang van om hulp durven vragen

Om hulp vragen is eigenlijk niets anders dan goed voor jezelf zorgen. Soms ontkom je er gewoon niet aan, ook al is dat misschien iets wat je tot nu toe nog zelden of nooit graag gedaan hebt. Als je altijd alles alleen maar zelf op wil lossen, komt er een moment dat je moe, uitgeput of  misschien zelfs in een burn-out raakt. Door hulp te vragen bij wat je doet kun je het zelf iets rustiger aan doen. Hierdoor kunnen je lichaam en hoofd sneller bijkomen en herstellen. Daardoor functioneer je weer beter, waardoor je je beter gaat voelen. Toegeven dat je het even niet helemaal alleen kan of wil doen vergt moed en is sterk.

Ik help je graag.

Bekijk de rest van het aanbod

Rouw kan zich op veel manieren uiten. Hoe mooi en waardevol zou het voor jou zijn, als je je leven opnieuw richting kunt geven en hierin ook weer zin, betekenis en levensvreugde kunt ervaren?
Een scheiding is een moeilijke en emotionele periode, waarbij je leven vaak op zijn kop staat. En als er kinderen bij betrokken zijn, is het al helemaal moeilijk. Iedereen probeert het een plek te geven in zijn/haar leven.
Elk kind rouwt op zijn eigen manier. Als je kind zijn of haar verdriet kan uiten en het verlies uiteindelijk een plek kan geven, zal dit de groei en ontwikkeling ten goede komen.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Graag denk ik met je mee. Neem gerust vrijblijvend contact op