Verlies bij jongvolwassenen

Rouw, verlies en verdriet bij jongvolwassenen

Ondanks de problemen die jongvolwassenen in rouw kunnen ervaren op fysiek, psychisch, sociaal en emotioneel vlak, is de aandacht die hieraan besteed wordt beperkt. Daarom zie ik in mijn praktijk steeds meer jongvolwassenen die ik begeleid in hun rouw proces en informatie-, inzichten en handvatten geef. Dit doe ik zowel op emotioneel als praktisch gebied met als doel de balans in het leven te herstellen.

In elke fase van je leven ga je anders om met rouw en verdriet. Ik zie steeds meer dat jongvolwassenen vastlopen in hun persoonlijke ontwikkeling, zich afvragen wat het is wat ze nu eigenlijk graag willen, niet lekker in hun vel zitten, moeite hebben om relaties aan te gaan, problemen ervaren met studie of werk en het lastig vinden om de stap naar zelfstandigheid te maken. Het is frustrerend als de hele wereld doorgaat terwijl jezelf stilstaat en niet goed weet hoe je verder moet. Er is geen handleiding hoe je moet rouwen, iedereen doet dat anders. De een wil praten, de ander bij voorkeur niet, en weer een ander zet een masker op en doet alsof er niets aan de hand is. Hoe het ook voor jou mag zijn, het is goed om iets met je verdriet en gevoelens te doen.

Is dit herkenbaar voor je?

  • Wil je beter begrijpen wat er gebeurt is, hoe je je voelt en hoe dit je leven be├»nvloedt?
  • Ervaren je intens en langdurig verdriet, en een toename van zowel fysieke als emotionele problemen?
  • Merk je dat je moeite hebt met gevoelens van vertrouwen, veiligheid, intimiteit?
  • Ervaar je door verlies/verdriet, problemen thuis, in de omgang met andere mensen, met je studie of op je werk?
  • Wil je onderzoeken wie je bent, wat je graag zou willen en hoe nu verder?
  • Wil je de draad van je leven weer oppakken?
  • Wil je onderzoeken hoe je (opnieuw) kunt gaan werken aan je eigen ontwikkeling en leerproces?
  • Weet je niet goed waar te beginnen en wat te doen?

 

Ben je met alles wat er speelt op zoek naar tijdelijke ondersteuning?

Neem dan eens contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek. We kijken wat er speelt, wat je precieze hulpvraag is, bespreken elkaars wensen en verwachtingen en hoe we invulling kunnen geven aan je hulpvraag en ondersteuningstraject.

 

Bekijk de rest van het aanbod

Rouw kan zich op veel manieren uiten. Hoe mooi en waardevol zou het voor jou zijn, als je je leven opnieuw richting kunt geven en hierin ook weer zin, betekenis en levensvreugde kunt ervaren?
Een scheiding is een moeilijke en emotionele periode, waarbij je leven vaak op zijn kop staat. En als er kinderen bij betrokken zijn, is het al helemaal moeilijk. Iedereen probeert het een plek te geven in zijn/haar leven.
Elk kind rouwt op zijn eigen manier. Als je kind zijn of haar verdriet kan uiten en het verlies uiteindelijk een plek kan geven, zal dit de groei en ontwikkeling ten goede komen.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Graag denk ik met je mee. Neem gerust vrijblijvend contact op