Eerste Hulp bij Levend Verlies (EHBLV)

Omgaan met continue verdriet wanneer jouw gezondheid of die van een dierbare onomkeerbaar achteruitgaat. Zodat momenten van lichtpuntjes en levensvreugde weer toenemen.

Trainingsinformatie:

Startdatum:
Vanaf 1 november 2023
Prijs:
€397 (Online) of 797 (Inclusief coachgesprekken)
 • Zonder dat jouw verdriet of onmacht 'nu wel eens afgelopen mag zijn’ (jij bent jij!)
 • Zonder dat afscheid nemen van 'wat eens was’ je telkens down maakt (doorbeek de cirkel)
 • Zonder dat jouw veerkracht meer en meer verzwakt (die komt juist terug)
 • Zonder dat je continu het gevoel hebt dat je er alleen voor staat (ontdek bronnen van steun)
Ontdek effectieve tips en handvatten die je direct kunnen helpen om je gevoelens van verdriet en onmacht te transformeren van ‘verlies’ naar ‘veerkracht’.

Deze online training is speciaal ontwikkeld voor mensen zoals jij, die te maken hebben met uitdagende situaties zoals:

Chronisch verlies van fysieke functies door bijvoorbeeld een ongeluk (de whiplash die je al jaren achtervolgt), waardoor je beperkt bent in wat je kunt doen en je meer rekening moet houden met je letsel dan je lief is.

Een dementerende partner of ouder, waarbij je telkens weer afscheid moet nemen van wie ze eens waren, en de relatie en verbinding die er samen was.

Een kind met een chronische aandoening of beperking, waarbij je voor de uitdaging staat om te zorgen en/of de zorg van je kind te organiseren.

Niet aangeboren hersenletsel (NAH), een verstandelijke beperking, psychische aandoening of een chronische ziekte zoals MS of Parkinson, waardoor je telkens opnieuw afscheid moet nemen van mogelijkheden en toekomstperspectief.

Het verdriet en verlies hebben een enorme invloed op je dagelijks leven, waardoor je verdwaald lijkt te raken in een zee van emoties. Je voelt je wellicht niet meer de energieke persoon die je vroeger was en hebt moeite om van de bank af te komen. Het is begrijpelijk, gezien de impactvolle situatie waarin je je bevindt.

Maar weet dat er hoop is en dat je zelf verandering kunt brengen. Deze training biedt je de tools en begeleiding die je nodig hebt om weer grip te krijgen op je leven, je veerkracht te herstellen en momenten van lichtpuntjes en levensvreugde weer te laten toenemen.

Je bent niet de enige

Levend verlies kent vele gezichten. Je gaat leren anders te kijken naar je situatie.

Minder overspoeld voelen

Vasthouden aan wat ooit was kost veel energie, je leert anders vasthouden en omarmen van dat wat er is.

Doorbreek de cirkel

Minder last hebben van een continue rouwproces zorgt voor een betere kwaliteit van leven.

Dit is wat anderen zeggen

Kimberley
Ellen, dankzij jouw inlevingsvermogen en luisterend oor, heb ik de juiste plek gevonden om mijn verhaal zonder oordeel te kunnen delen. Bedankt voor de uren naar hetzelfde verhaal te luisteren en voor je empathisch vermogen.
Giorgia
Ik wil u ontzettend bedanken voor een bijzondere en waardevolle periode waarin ik dankzij uw luisterend oor, wijze woorden en een veilige omgeving mezelf bewust heb kunnen maken van mijn denken en doen. Uw hart en interesse voor de mens heeft mij enorm geholpen en geïnspireerd!
John
Dankzij Ellen heb ik weer vertrouwen in de toekomst en weet ik dat er morgen weer een nieuwe dag komt. Ze heeft mij geleerd het verdriet te accepteren en er mee om te gaan.
Niet over praten? (en dan?)

Het rouwproces bij ‘levend verlies’ is complex en duurt vaak een leven lang. Helaas wordt dit vaak niet erkend, omdat het verdriet in stukjes komt en zich als een continu proces ontvouwt. Het is hoog tijd om rouwen bij levend verlies te normaliseren.

Rouw mag gezien en gehoord worden, het hoeft niet binnenskamers te blijven. Laten we afstappen van het idee dat rouw simpelweg opgelost kan worden. Bij levend verlies zie ik mensen jarenlang in de overleefstand staan.

Hoewel ik het verlies niet kan ongedaan maken of oplossen, kan ik je met deze online training wel helpen om een nieuwe richting te vinden. Samen ontdekken we wat voor jou haalbaar is en waar je kracht uit haalt. Op die manier kun je meer houvast, rust en moed terugvinden in je leven.

Je hoeft enkel dit te doen

Misschien heb je geprobeerd om het zelf te doen, om je verdriet of rouw opzij te duwen. Misschien heb je goedbedoeld advies gekregen van vrienden die niet begrijpen dat je midden in een rouwproces zit.

Maar uiteindelijk is er maar één persoon die echt voelt wat jij voelt, en dat ben jij. Jouw gevoelens mogen er zijn, zolang ze je maar niet overspoelen of in een neerwaartse spiraal brengen. Misschien merk je dat je bij het kleinste beetje tegenslag in tranen uitbarst, dat alles lijkt tegen te zitten, dat je je opgebrand, neerslachtig of moedeloos voelt, en dat je vaak verstrikt raakt in negatieve gedachten.

Dit vraagt om hulp. Hulp die dichtbij is. Zo dichtbij dat je het grotendeels zelf kunt doen! En daarvoor is deze online training ontwikkeld. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor persoonlijke begeleiding, waarbij je 4 persoonlijke 1-op-1-gesprekken met mij ontvangt. In deze gesprekken ben ik er helemaal alleen voor jou, waarbij alles besproken kan en mag worden wat zich aandient. Jij verdient het om bewust te worden van het feit dat je ook andere keuzes kunt maken dan wat je tot nu toe hebt gedaan. Zelfs als je je op dit moment machteloos voelt of het gevoel hebt dat je geen controle hebt over je eigen leven, heb je altijd de mogelijkheid om voor jezelf te kiezen en je goed te voelen ondanks alles wat er in je leven gebeurt. Je moet het echter zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik sta naast je en loop graag een stukje met je mee op jouw pad.

"Als je toch ergens over wilt twijfelen, twijfel dan over de grenzen van je mogelijkheden."
Don Ward

Eerste Hulp bij Levend Verlies (EHBLV)

Deze training is als een EHBO-kit voor je hart en ziel, gevuld met waardevolle tools en inzichten om grip te krijgen op jouw rouwproces bij levend verlies. Of je nu te maken hebt met chronisch verlies van fysieke functies, een dementerende partner of ouder, een kind met een chronische aandoening of beperking, of een andere vorm van levend verlies, deze training biedt de ondersteuning die je nodig hebt.

Ga direct aan de slag en ontdek krachtige tools, praktische tips en diepgaande inzichten om je gevoelens van verdriet en onmacht te transformeren van ‘verlies’ naar ‘veerkracht’. Neem de regie over jouw rouwproces en bouw stap voor stap aan een leven waarin momenten van lichtpuntjes en levensvreugde weer toenemen.

Deze training is meer dan alleen omgaan met verdriet en rouw. Het is een reis naar het (her)ontdekken van jouw eigen kracht en veerkracht, waarbij je leert om jouw emoties te omarmen, om te gaan met veranderingen en weer te genieten van het veranderde leven. Ik geloof in jouw kracht om veerkracht te vergroten en lichtpuntjes en levensvreugde te ervaren, ondanks de uitdagingen van levend verlies.

Schrijf je vandaag nog in voor de online training “Eerste Hulp bij Levend Verlies” en zet de eerste stap naar meer veerkracht, balans en levensvreugde. Je verdient het om weer voluit te leven, ondanks het levend verlies dat je draagt. Samen gaan we op een waardevolle en transformerende reis vol inzichten, die je helpen om jouw diepste verlangens te vervullen, ondanks de uitdagingen van levend verlies.

Wat krijg je?
 • Volledige toegang tot de online training “Eerste Hulp bij Levend Verlies”
 • Videofragmenten, werkbladen, werkboek, E-boeken, praktische tips en oefeningen
 • Inclusief een 1:1 gesprek met Ellen van een half uur via zoom, teams of telefonisch
 • Gelegenheid om je vragen per e-mail te stellen
 • Investering: Online training zonder extra coachgesprekken €397
 • Investering: Online training + 4 coachgesprekken van elk 85 minuten + 1 nazorggesprek (30 min) €797
 • Gedeeltelijke vergoeding mogelijk via zorgverzekering
 • Bij aanmelding voor 23 oktober: €120 korting op de training naar keuze. Bel of mail gerust voor  meer info.
Wanneer start de training?
 • Vanaf 1 november’23 start de training.
 • Het is mogelijk op ieder gewenst moment te starten.
 • Elke maand wordt een nieuw hoofdstuk beschikbaar gesteld
 • In totaal zijn er 6 uitgebreide hoofdstukken om op eigen tempo te doorlopen

Als laatste nog even dit

Deze training is meer dan alleen omgaan met verdriet en rouw. Het is een reis naar het (her)ontdekken van jouw eigen kracht en veerkracht. Ik wil jou empoweren en laten zien dat ondanks het levend verlies, een vervullend leven nog steeds mogelijk is.

De training biedt jou de tools, inzichten en ondersteuning die je nodig hebt om stappen te zetten in jouw rouwproces en om jouw leven op een nieuwe manier vorm te geven. Het is een reis van zelfontdekking, zelfzorg en groei, waarbij je leert om jouw emoties te omarmen, om te gaan met veranderingen en weer te genieten van het veranderde leven.

Ik geloof in jouw kracht om veerkracht te vergroten en lichtpuntjes en levensvreugde te ervaren, ondanks de uitdagingen van levend verlies. Ik ben hier om jou te begeleiden en ondersteunen bij het vinden van nieuwe perspectieven en mogelijkheden.

Schrijf je vandaag nog in voor de online training “Eerste Hulp bij Levend Verlies” en zet de eerste stap naar meer veerkracht, balans en levensvreugde. Je verdient het om weer voluit te leven, ondanks het levend verlies dat je draagt.

Samen gaan we op een bijzondere ontdekkingsreis, waarin je waardevolle inzichten krijgt en jouw leven op een diepgaande manier verandert. Ik kijk ernaar uit om samen met jou deze waardevolle en transformerende reis aan te gaan.

“Wacht niet langer, ontdek nu jouw innerlijke kracht en veerkracht en zet de eerste stap naar een leven vol betekenis en veerkracht!”

Wat als je denkt:

Kan een online training me wel helpen?

Je zult versteld staan hoeveel je zelf al in je mars hebt tijdens het volgen van deze online training. Stap voor stap kom je tot meer inzichten, zelfvertrouwen en rust. Het voordeel van deze online training is dat je geen reiskosten- en reistijd hebt en dat je coaching gesprekken kunt voeren vanuit een voor jou vertrouwde omgeving en op een tijdstip dat het jou uitkomt.

 

Werkt online-coaching wel?

Er is langdurig en uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van online-coaching. De resultaten tonen aan dat online coaching net zo effectief is als face-to-face behandelingen. Het 1-op-1 contact tijdens de individuele coachgesprekken is gericht op jouw persoonlijke ervaringen, de dingen waar jij tegenaan loopt, jouw progressie en mogelijkheden tot groei. Wat voor een ander goed blijkt te werken, hoeft voor jou niet te gelden en andersom. Dat maakt deze training juist extra waardevol, omdat het afgestemd is op jouw specifieke behoeften.

 

Wat is een online leeromgeving?

De online leeromgeving is de plek waar je individueel en wanneer het jou uitkomt aan de slag kunt met de online training. Het eerste hoofdstuk van de training zal op 15 augustus 2023 voor je klaarstaan. Je hebt dus nog even de tijd voordat je begint. Mocht je later willen starten, dan is dat geen enkel probleem, aangezien je 1 jaar toegang hebt tot de online training.

 

Is (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk?

Ik ben als gecertificeerd hulpverlener aangesloten bij een beroepsvereniging. Diverse zorgverzekeraars vergoeden mijn behandelingen. Daarnaast staan veel werkgevers open voor het vergoeden van coaching. Als je vragen hebt over de training of vergoedingsmogelijkheden, kun je een e-mail sturen naar info@rouwkompas.nl of telefonisch contact met mij opnemen: 06-13509607. Tijdens een gesprek kunnen we de mogelijkheden bespreken en je intrinsieke motivatie onderzoeken.

 

Hoelang heb ik toegang tot het trainingsmateriaal?

Je hebt een jaar toegang tot de online leeromgeving van Het Rouwkompas. Wil je graag t.z.t. verlenging, neem dan even contact met me op.

 

Is een jaar voldoende om de training af te ronden?

Met een jaar toegang tot de training heb je voldoende tijd om de transformatie van ‘verlies’ naar ‘veerkracht’ te omarmen en te integreren in je leven. Hoewel ieder rouwproces en persoonlijke reis uniek is en de snelheid van vooruitgang kan variëren, biedt een jaar toegang je voldoende mogelijkheden om in je eigen tempo te leren en de aangeboden tools en inzichten te implementeren. Het geeft je ruimte om de transformatie op een diepgaande manier te ervaren en te integreren in je dagelijks leven en persoonlijke situatie.

 

Wat wordt van jou verwacht?

Elke verandering vraagt tijd, inzet en motivatie. (gevoelde urgentie van binnenuit) Je hoeft het in deze online training niet alleen te doen, maar je moet zelf wel de stappen zetten. Ik begeleid je hier graag in.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Graag denk ik met je mee. Neem gerust vrijblijvend contact op