Over mij

Mijn naam is Ellen Hanssen- van Uden. Ik ben geboren in 1968, getrouwd, moeder van twee volwassen zonen en woon in Stein. Ik ben post-hbo gecertificeerd als verlies-en rouwbegeleider, psychosociaal hulpverlener en internationaal register hypnotherapeut. Daarnaast heb ik diverse geaccrediteerde (post) hbo opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van coaching en counseling.

Mijn werkervaring ligt in de zorg, zo heb ik jarenlang gewerkt als ziekenverzorgende, later als verpleegkundige, verpleegkundig praktijkdocent en docent gezondheidszorg & welzijn. Ook heb ik met veel passie en plezier diverse jaren als vrijwilliger en coördinator gewerkt bij de afdeling Jeugdvoorlichting Unicef Sittard-Geleen en ben ik als ‘reporter’ meegegaan naar Uganda voor de organisatie Mensen met een Missie. Een nieuwe uitdaging ligt er nu als lid van de Adviesraad Sociaal Domein bij de gemeente Stein.

Vanuit zowel professionele achtergrond als persoonlijke ervaringen ken ik de impact die persoonlijke levensgebeurtenissen kunnen hebben. Iedere vorm van verlies kent een verlieservaring zoals rouw ook verschillende uitingsvormen kent. Het leven na een rouwproces wordt nooit meer hetzelfde als voorheen, het is een intens en grillig proces dat veel van je vraagt. Goed kunnen rouwen en in staat zijn om met pijn en verdriet om te gaan is heel belangrijk voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Het is mijn missie om verlies en rouw in al zijn vormen en facetten meer bespreekbaar en begrijpelijk maken voor jou en zeker ook voor de mensen om je heen, omdat beide met het leven verbonden zijn maar het vaak nog te lastig blijkt om ermee om te kunnen gaan.

Mijn hart volgend en bewust van het belang van passende en persoonlijke ondersteuning in een rouwproces, besloot ik mijn eigen praktijk voor psychosociale hulpverlening te starten die gericht is op alle voorkomende vormen van verlies en levensvragen. Ik ondersteun je bij het anders leren vasthouden van verlies en sluit aan bij wat jij op dit moment nodig hebt. 

Het verlies wegnemen kan ik niet, maar met behulp van verliesbegeleiding ben je in staat om je leven weer op te pakken en het verlies een plek te geven in je leven. Hierbij staat de wisselwerking tussen gevoelens, gedrag en gedachten centraal en krijg je inzicht in jezelf en je situatie. Ik bekijk je situatie vanuit verschillende invalshoeken, mijn begeleiding is een comfortabele mix tussen warmte, openheid, betrokkenheid, en professionaliteit.

Ik vind het belangrijk dat je eigenaarschap neemt over je leven en jezelf en je situatie (beter) leert te begrijpen. Jij bent degene die het verlies kan leren integreren in je leven en de draad van het leven weer leert oppakken door opnieuw betekenis en zingeving te creëren voor de toekomst. Daarvoor is het nodig de realiteit te accepteren en feiten te omarmen, hoe moeilijk dat ook kan zijn.

Ik weet zeker dat jij dit ook kunt, ook al voelt het op dit moment misschien niet zo.