Over mij

Ik ben geboren en getogen in het Limburgs dorp Aelse (Elsloo), langs de oevers van de Maas. Ik ben getrouwd en woon sinds een aantal jaren in het nabijgelegen Stein. Ik heb twee volwassen zonen en een vrolijke eigenwijze Engelse Cocker Spaniël die inmiddels op leeftijd is.

In mijn vrije tijd trek ik graag de natuur in om te wandelen en leer en lees ik veel. Tijdens vakanties vertoef ik graag in Samos (Griekenland) wat ik inmiddels als mijn tweede thuis beschouw. Ik hou van gezelligheid, een goed gesprek, lekker eten en op zijn tijd een glaasje Imiglycos.

Naast dat ik ervaringsdeskundige ben op het gebied van rouw en verlies, heb ik me ook in mijn opleidingen en werk gericht op het begrijpen en helpen van mensen. Met regelmaat heb ik te maken gehad met het thema verlies en rouw en weet ik wat de impact van verlies op het leven is. Iedere vorm van verlies kent een verlieservaring zoals rouw ook verschillende uitingsvormen kent.

Het leven na een rouwproces wordt nooit meer hetzelfde als voorheen, het is een intens en grillig proces dat veel van je vraagt. Goed kunnen rouwen en in staat zijn om met pijn en verdriet om te gaan is heel belangrijk voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Het leven zit niet altijd mee en is soms verdrietig en oneerlijk. Het mooiste is als alle gevoelens, emoties en gedachten er dan gewoon even mogen zijn en niet hoeven worden vermeden.

Het is mijn missie om het taboe rondom rouw te doorbreken en verlies en rouw in al zijn vormen en facetten meer bespreekbaar en begrijpelijk maken. Rouw is onderdeel van het leven, maar we hebben niet geleerd hoe we hiermee om kunnen gaan.

Tijdens mijn vroegere werkzaamheden als verpleegkundige en docent heb ik gezien dat mensen zich in de meest ingrijpende en emotionele tijd van hun leven vaak niet gezien, onbegrepen en eenzaam voelen. Daar wilde ik verandering in brengen en dat was de basis voor het ontstaan van Het Rouwkompas. Een plek waar ik passende en persoonlijke ondersteuning bied aan iedereen die te maken krijgt met verlies-en rouw en waar ik mijn kennis, expertise en ervaring kan delen.

Mijn werkervaring ligt in de zorg, ik heb jarenlang gewerkt als ziekenverzorgende, later als verpleegkundige, verpleegkundig praktijkdocent en docent gezondheidszorg & welzijn. Verder heb ik diverse cursussen/trainingen en (post) hbo en (register) beroepsopleidingen gevolgd op het gebied van coaching, counseling, verlies-en rouwbegeleiding en ben ik o.a. gecertificeerd als internationaal register hypnotherapeut.

Als vrijwilliger en coördinator heb ik diverse jaren met veel passie en plezier gewerkt bij de afdeling Jeugdvoorlichting Unicef Sittard-Geleen en ben ik als ‘reporter’ meegegaan naar Uganda voor de organisatie Mensen met een Missie. Een nieuwe uitdaging heb ik gevonden als lid van de Adviesraad Sociaal Domein bij de gemeente Stein.

Het verlies wegnemen kan ik niet, Ik help je wel te rouwen, stil te staan, te voelen, voor jezelf te zorgen en verder te leven met verlies, op een manier die bij jou past. Ik bekijk je situatie vanuit verschillende invalshoeken, hierbij staat de wisselwerking tussen gevoelens, gedrag en gedachten centraal en krijg je inzicht in jezelf en je situatie.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Graag denk ik met je mee. Neem gerust vrijblijvend contact op